В тълковния речник под сексизъм пише следното: Идеология и практика на

...
В тълковния речник под сексизъм пише следното: Идеология и практика на
Коментари Харесай

Когато си нищо друго, освен секси: 15 примера за сексистка реклама

В тълковния речник под сексизъм написа следното: 

Идеология и процедура на дискриминация на хората по полова принадлежност. В днешни дни има по-широко значение и се отнася за всевъзможен тип неравноправие сред половете и подценяване на човек по полова принадлежност. Производни на половата дискриминация са мизогиния (женомразство) и мизандрия (мъжемразство).

Подценяване за мен тук е едно от основните смисли на сексизма. Жената, обвързвана с мъжките упования към пола й. Жената като тяло. Тялото на дамата като промишленост. Възможностите й в живота – отново функция на тялото й. Дори когато е болна от рак, би трябвало да е секси, тъй като защо служат тези гърди, в случай че не да " радват окото "?!

Ще ви покажа рекламата малко по-долу. Висок гъз – става известна, смъкнат гъз – няма късмет. Може да е до най-големия крокодил от мъжки пол, който се е появявал на телевизионния екран в миналото, може да е оценена от най-пошлия взор, само че тя не може да е друго, с изключение на секси. Тя върти колелото на шанса, тя танцува на плота на излъчвания като " Господари на ефира ". Тя е оценена, тъй като е секси, тъй като " става " или " не става ". Tя продава даже чипс с гърдите си.

Кое тъкмо качество на продукта е рекламирано тук например?



Разбира се, че това, което се случи с малкия екран на СУ, е сексизъм. И то от най-пошлия тип. В историята на рекламата дамата дълго е представяна тъкмо по този начин – секси, леко несъответстваща, разиграваща култа за шефа, до момента в който му носи кафето. Веднъж не мина около басейн, без да си намокри фланелката. От коли до бира, всевъзможни " мъжки " артикули са рекламирани посредством сексизъм и това е по-скоро норма, в сравнение с изключение. Според географското разположение някои хора даже не го осъзнават като сексизъм. Помните ли рекламата на Mentos, в която една мацка си продължи пътя без токчета едва когато беше утвърдена от погледа на един мъж? И това е сексизъм.

Има ли го противоположното? Има го, да. Много по-рядко, само че мъжете също могат да са жертви. Ето: 



За сексизма в печатната реклама съм подбрала доста образци в галерията. Дори не е нужно да се връщам към средата на XX век, когато сексизмът е в пика си. Подбрала съм ги съвременни, от близкото минало. They will BLOW your mind away. 

A в случай че не ми вярвате, че дамата би трябвало да претърпява и рака на гърдата, бидейки полов обект за някакви момченца, заповядайте! Кампанията се споделя " Save the Boobs ". 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР